Labda a vízben.

A Henningsvær Idrettslag Stadion egy kis norvégiai halászfalu egyedülálló látványossága. Henningsvær a Lofoten szigetek egyikén fekszik. A focipálya stadionnak azért nem mondható, hiszen csak némi aszfaltcsík fért a szélére, igaz, csak amatőr focisták használják. Amiről híressé vált, az a lenyűgöző elhelyezkedése, festői környezete.

A futballpálya egy sziklás szigetecskén fekszik, szédületes hegyek veszik körbe. Az egyik oldalon a tenger, a másikon csipkés sziklák, háttérben hegycsúcsok emelkednek. Egy kicsit erősebben megrúgott labda bizony könnyen a vízben végezheti.

Fotó: stadiumdb.com

A körben elhelyezkedő sziklákon legtöbbször halak száradnak. A pályát a legdélebbi rész szilárd alapkőzetének kiegyenlítésével alakították ki, a szélére egy aszfaltos perem került. Ez egyszerre szolgál a nézők elhelyezésére és az autók parkolásához.

Mivel a településnek mindössze 500 lakója van, úgy tűnik, hogy ez a kis befogadóképesség tökéletesen elegendő a meccsekhez. A pálya füve műfű és világítással is rendelkezik. Leginkább gyerekek edzenek itt, valamint a helyi amatőr focicsapat játssza a mérkőzéseit.

Forrás: www.amusingplanet.com