Ötletes megoldások.

Ha egyszerű, de szép dologgal dobnád fel az ünnepi asztal, akkor varázsolj a szalvétából! A hajtogatástól nem kell megijedni, még egy kezdő is megbirkózik a legtöbb alakzattal. Akár egy szép textilszalvétából, akár egy karácsonyi mintás papírszalvétából csodákat alkothatsz. Nézd csak!

Masni

A masni egy nagyon egyszerű hajtogatási mód, amely akár elegáns vagy vidám is lehet, attól függően, hogy milyen színű-mintájú szalvétát és milyen stílusú szalvétagyűrűt használunk.

Karácsonyfa

Bármilyen színben készülhet, de természetesen a zöld mutat a legjobban. Akár még apró díszt, szalagot is tehetünk rá!

Manócsizma

Miért is ne lehetne egy manócsizma a tányér közepén? Kisebb szalvétából készítve valóban úgy mutat, mintha egy apró emberke lábbelije lenne.

Ajándékcsomag

Lesd el a trükköt az éttermektől: az egyedileg becsomagolt evőeszközök nem csak szépen mutatnak, de személyre is szabhatjuk őket – ebben a kis csomagban elrejthetünk ágat, termést, de még üzenetet is.

Gyertya

Látványos a gyertyaként elrendezett szalvéta is, ennek az alapjához mindenképpen kell valami, ami segít állva maradnia az asztalon. Megteszi egy szalvétagyűrű, de akár egy bevont WC papír gurigából készült tartó is.

Forrás: www.mnn.com, képek: Robin Shreeves