12 személyiség 12 terítéke.

Aki hisz a horoszkópban, az tudja, hogy minden csillagjegyhez más tulajdonságok tartoznak, így természetes, hogy az ünnepi terítékük sem lehet egyforma. A romantikus Halak asztala eltér a kalandvágyó Ikrekétől, de a vonzó Skorpió is egyedi elrendezésért kiált.

Megmutatjuk, hogy melyik jegyhez milyen virág és elrendezés illik leginkább!

Vízöntő

A Vízöntő magabiztos, eredeti és kissé mókás egyéniségét leginkább a sarkantyúfű adja vissza, vidám hangulatával.

Halak

A Halakhoz illő, nyugodt hangulatot árasztó kompozíció némi vízi beütéssel lesz teljes: orchidea, broméliák, hunyor, tulipán, és díszkáposzta való az asztalra, ami pont úgy fest, mintha csak a korallzátonyról szakítottuk volna le. A Halak érzékeny, érző, empatikus, de legszívesebben elmenekülne a problémáktól – akárcsak a csokorba kötött tulipánok.

Kos

A Kos merész, tüzes, figyelemfelkeltő – hasonlóan robbanékony virágok illenek hozzá. A kirobbanó energia szimbolizálásaként karácsonyi bokor (Ceratopetalum gummiferum), disznóparéj, rózsa, boglárka, ördögszem és banksia kerüljön a teríték mellé.

Bika

A Bika imádja a szép dolgokat, rajong az eleganciáért. Emiatt az asztalára finom, romantikus teríték való, textilszalvétával. A tea és egyéb rózsák mellett préritárnics, szömörce, indiai köles és cukorcserje bimbó mutat jól.

Ikrek

Különös mintájú étkészlet egyedi módon elrendezve, mintha csak egy teríték válna kétfelé: ez jellemzi legjobban az Ikreket. Ez a jegy elbűvölő, kalandvágyó, találékony. Orchideák, tulipánok, cukorborsó, kutyatej legyen az asztalán!

Rák

Finom, nyugodt virágelrendezés illik a gondoskodó, anyáskodó Rákhoz. Törékeny rózsák, eukaliptusz, hamvaska, iringó, völgycsillag, klemátisz kerüljön az ünnepi teríték mellé.

Oroszlán

Aranyló disznóparéj, orchideák, cukorcserje, dáliák ragadják meg leginkább a merész, játékos, drámai Oroszlán ízlését.

Szűz

A Szűz legendás elemző, szeret elveszni a részletekben, ugyanakkor imádja a természetet. Ezeket a tulajdonságokat legjobban apró, kisebb virágok használata tükrözi vissza, így például begónia, rózsák, harasztok, babérhanga, hunyor, és szőlőfélék illenek hozzá.

Mérleg

A szépségre és harmóniára törekvő Mérleg asztalára romantikus, virágos dísz való, de egy kis játékosság és asszimetria megengedett. A harmóniát a rózsák, préritárnics, jácint, pirosliliom, tollbuga és flamingóvirágok jelentik.

Skorpió

Az ellenállhatatlanul vonzó, intenzív, rögeszmés Skorpió asztala virágok nélkül is tökéletes: hozzá a betonszürke, fekete, rézszínű összeállítás illik.

Nyilas

Mókás, szabadon elrendezett teríték, középpontjában kálával, kúszóliliommal, celóziával, díszítő bogyókkal, netán íj vagy nyíl alakban elrendezve: az a kompozíció jól illik az őszinte, optimista Nyilashoz.

Bak

A Bak céltudatos, rendszerszerető természetéhez a geometriai mintás tányér mellett a csíkos levelű begónia, az iringó, a selyemkóró, a rozsdavörös szirmú rózsa illik igazán.

Forrás: www.countryliving.com, képek: Casa de Perrin