Színek, csokrok, illatok.

A bangkoki virágpiac (Pak Klong Talad) nem véletlenül az egyik legnagyobb turista mágnes Thaiföldön. Ezen a piacon mindenféle virág és virággal kapcsolatos kiegészítő megtalálható, tengernyi rózsa, orchidea, liliom várja a vevőket.

Természetesen hegyekben állnak a helyi virágok is: a jázminok, a krizantémok, a gerberák, de az importált fajokat is megtaláljuk: tulipánok, nőszirmok, tátikák hívogatnak. A legtöbb virágot 50-es, 100-as csokorban árulják, az áruk elképesztően olcsó.

Jó helyen járunk akkor is, ha kiegészítőket keresünk a növényekhez: cserepek, kaspók, vázák, szalagok, virágkötészeti kellékek is széles választékban kaphatóak. Az előre elkészített csokroknak, girlandoknak, virágkompozícióknak nehéz ellenállni!

A virágpiac a nap 24 órájában nyitva tart. Az élet leginkább éjfél után indul meg errefelé, ha a legnagyobb nyüzsgést szeretnénk látni, érdemes hajnali 3-4 óra felé érkezni. A nagykereskedők teherautókkal szállítják a frissen vágott virágokat, a vásárlók és a kiskereskedők a gyönyörű csokrok, halmok között válogatnak.

Ilyenkor az egész piac egy színes, varázslatos, illatos kaleidoszkóppá változik.

Forrás és képek: www.thaizer.com