Merész merülés.

Még júliusban történt, hogy Steve Haining fotós és Ciara Antoski modell megdöntötték a legmélyebb vízalatti fotó Guinness-rekordját. A 10 mélyen készült képek fantasztikusan sikerültek, ám a páros nem állt le, egy következő alkalommal még mélyebbre ereszkedtek. Haining és csapata visszatértek Kanadába, Tobermory-ba (a hajóroncsok fővárosába) és közel 30 méter mélyen készítettek el egy újabb sorozatot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Starla (@modeladventurer) által megosztott bejegyzés

A nem mindennapi teljesítmény ismét Guinness-rekordot ért.

A fotósorozat a Niagara II hajóroncs orrában készült, amely kb. 30 méter mélyen fekszik a tengerben. A teljes kísérlet, beleértve a takarítást, a felszerelés kiemelését is, több mint 30 percig tartott, maga a fényképezés 16 percet vett igénybe.

A csapat célja az volt, hogy ezúttal még mélyebbre jussanak, extra löket (és felszerelés) segítségével.

A nagyobb mélység új technikai kihívásokat hozott magával. Haining korábban az AquaTech vízalatti kameraházát használta , azonban ebben a mélységben elvileg ez már nem alkalmazható. A korlátok ellenére úgy döntött, hogy tesz vele egy próbát. A fényeket a Nanlite biztosította, noha az ő felszerelésük szintén nem volt ilyen mélységre minősítve, a cég bízott abban,  hogy túléli a nyomást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Steve Haining (@hainingphoto) által megosztott bejegyzés

Végül Haining és csapata elérte a legtöbbet, amit csak elérhettek. Jó néhány hetet töltöttek bemelegítéssel a képek készítése előtt. Míg a nyári fények bizonyosan segítettek a sárga és narancssárga színek elvesztését kompenzálni, biztos, ami biztos Antski élénk piros ruhát viselt, ami drámai hatást kölcsönzött a rozsdás háttér előtt, a tengerkék vízben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Steve Haining (@hainingphoto) által megosztott bejegyzés

Az eredmény valóban lélegzetelállítóra sikerült.

Forrás: mymodernmet.com