Szárnyaló képzelet.

Chris Maynard igazi madártollakat használ a műveihez: vágja, faragja, szeleteli őket. Gyönyörű munkáihoz, amelyek rendkívül aprólékosak, részletgazdagok a repülés vágya adja az inspirációt.

Az alapanyagot talált tollak biztosítják, amelyek már önmagukban is igen változatosak: vékonyabbak vagy vastagabbak, színesek vagy egyszínűek, egyenesek vagy íves formájúak. A művek bonyolultabbak vagy egyszerűbbek, témájuk az égen szárnyaló madárrajtól a táncoló alakokon át, az összefonódó párig terjed.

„Nem tudok úgy repülni, mint a madarak, de közelebb kerülhetek a repüléshez azáltal, hogy tollakat használok művészként.” – vallja Maynard.

A tollak 3 dimenziósak, a tollszobrásznak ezt a mélységet megtartva kell kitalálnia, hogy miként alakítsa őket. Éppen ezért nehézséget okoz, ha a háttérhez lapítja a tollakat a munka során, mert elveszítik térbeli hatásukat.

Maynard folyamatosan az eget kémleli, a szárnyasokat és a repülést tanulmányozza. A legkülönbözőbb vonalakat és alakokat metszi, vágja a finom anyagba: madarak, férgek, mintázatok, de emberi alakok is életre kelnek a műveken.

Forrás: mymodernmet.com