Vadvirágos alkotások.

Egy japán művész, Inori „botanikai origamikat” készít levelekből és virágokból. Bár az origamit hagyományosan több évszázada létező papírhajtogató művészetként ismerjük, az utóbbi időkben már nem csak papírból készülnek csodálatos alkotások, de például növényi részekből is.

A lenyűgöző szépségeket készítő hölgy saját bevallása szerint először a „zöldség origamival” esett szerelembe (ennek japán neve “kusabaanasobi”), még kislányként. Miközben a szabadban játszott a virágokkal, megtalálta a békességet, csendességet, azt a nagyon nyugodt világot, amit számára a természet jelent. Először 2 évvel ezelőtt próbálkozott botanikai origamik készítésével, amikor egy pipacsvirággal „játszadozott”.

Némelyik origami akár hordható is, mint például ez a pipacs karkötő.

Az alkotásokhoz Inori levágja a virág vagy a levél szárát úgy, hogy a lehető legegyszerűbben meg tudja hajlítani. Néha teljesen lemetszi a levelet, hogy egy bonyolultabb művet hozzon létre, például valamilyen állatot vagy egy babát. Egyetlen kreáció is órákig készül. A művelet annyira finom, aprólékos, hogy egy rossz vágás vagy hajtogatás az egész művet tönkreteheti.

A munka legjobb része kétségtelenül az, amikor a teremtmények „életre kelnek”. Mivel az origamik természetes alapanyagokból készülnek, már a kezünk érintésétől is elhajlanak, meggörbülnek, elmozdulnak.

Inori addig köti, hajítja, csomózza a leveleket, amíg felismerhetetlenné válnak.

A levél alakja is megváltozik a vágásokkal.

A pillangó népszerű téma Inori remekművei között.

Forrás: www.mnn.com, képek: Inori