Az Oscar-díjas színész a szívén viseli a bolygónk sorsát.

A saját környezetvédő alapítványa, a Leonardo DiCaprio Foundation, már 100 millió dollárt áldozott az oroszlánok védelmére, a mangrove növény újratelepítésére, az őslakosok jogvédelmére, és a fenntartható napenergiához való könnyebb hozzáférés biztosítására, de most még nagyszabásúbb tervbe vág bele.

Az Earth Alliance (Föld Szövetség) elnevezésű szervezet alapítói közt szerepel Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők is, akik szintén rengeteget tesznek a környezetvédelemért. A szervezet elsősorban a klímaváltozással és a fajpusztulással foglalkozik, hogy segítsen megóvni a természetet.

Ez a szövetség egy új, nagyobb és rugalmasabb platform, amely megosztja forrásait, szakértelmét és a megtervezi legjobb programokat, amelyek valódi változást hozhatnak világszerte, oktatással, kampányokkal, ösztöndíjakkal és különböző projectek támogatásával.

A tervek szerint Leonardo a saját alapítványát is beolvasztja az Earth Alliencbe.

Egyre több és több híresség áll a környezetvédelem mögé, aminek nagyon örülünk! Talán, ha mindenki megérti, talán, ha mindenki tesz egy kicsit, együtt, közösen, akkor megmenekülhet a bolygó és vele együtt mi is!

Özönvíz előtt

Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten… Hogy minél több mindenkihez eljuthasson az üzenet, a National Geographic a teljes filmet elérhetővé tette világszerte több platformon is. Itt megnézheted Te is:

Forrás: Mashable