Mit csinálnak a macskabagoly fiókái?

Különleges kezdeményezés segítségével tucatnyi madár életébe nyerhetünk bepillantást: az ország legnagyobb madárfigyelő webkamerás oldalán, a Madárlesen bekamerázott madárfészkeket és etetőket találunk. Élőben figyelhetjük meg, hogy a különböző madárfajok miként rakják le, majd gondozzák a tojásaikat, hogy nevelik fel a fiókákat. Megnézhetjük az összebújó kis macskabaglyokat, a fészkében üldögélő fehér gólyát, a pihenő kuvikot, vagy Szotyi, a kékcinege munkálkodását.

A lap szélén kiemelten látjuk a legfontosabb eseményeket, így biztosan nem maradunk le a tojásrakásról vagy a fióka kikeléséról sem. Idén akár 15 faj költését is nyomon követhetjük. Az odvak mellett nádasba és vadetető környékére is bepillantást nyerhetünk, ezeken a felvételeken akár vadállatokat is láthatunk.

A legizgalmasabb pillanatok természetesen költési szezonban láthatók, de a közvetítés télen sem szünetel, hiszen ilyenkor az odúkat éjszakai szálláshelyként használják a madarak. Télen a madáretető kamerák is élőben közvetítenek.

A honlap adományokból tartja fenn magát és a kihelyezett kamerákat, támogatásért cserébe nem csak ezek létét segítjük, de akár olyan kódot is kaphatunk, amellyel a nádas kukoricaetetőjét indíthatjuk be.

További információ: madarles.hu

A kiemelt kép illusztráció.