Művészet a betonon.

Az Észak-Karolinában élő Dianna Wood már régóta vágyott egy magasnyomású mosóra (igen, tényleg van olyan nő, aki nem egy újabb cipőnek örül…). Idén valóra vált az álma, születésnapjára meg is kapta a masinát. Noha Dianna sosem képezte magát művészeti területen, számtalan kreatív hobbija van, és alkotói vénája akkor is előtört belőle, amikor kézbe vette a szórófejet. Miután megtisztította a kerítést, a téglákat és minden útjába akadó tereptárgyat, festeni kezdett a vízzel a járdára.

„Amikor realizáltam, hogy milyen sokáig fog tartani, amíg megtisztítom a hosszú kocsifeljárót, úgy döntöttem, hogy inkább művészeti projektté változtatom a munkát.” – mesélt Dianna az ötlet születéséről.

Először csak szavakat kezdett írni a járdára, de aztán hamar belelendült és sorra jöttek a jobbnál jobb elképzelések.

Így született meg a gyönyörű pillangó vagy a szépséges madárka a betonon. Virágok szökkentek szárba, bagoly költözött a járdára. Dianna saját blogján mutatta meg a nem mindennapi alkotásait. Itt árulta el azt is, hogy a magasnyomású szórófejét egy hatalmas festéksprayként használta, és szabad kézzel alkotott, nem sablon segítségével. A különböző árnyalatokat pedig úgy érte el, hogy erősebbre, illetve gyengébbre állította a vízsugarat. A gép segítségével először megtisztította a mélyebb rétegeket is a járdán, a képeket arra a területre készítette, ahol már szennyeződésmentes volt a felület.

Dianna képei futótűzként kezdtek terjedni az interneten – az egyedi, kreatív alkotások általános tetszést arattak. Noha a nő nem kereste sohasem magában a művészt, elmondta, nagyon hálás a lehetőségért, hogy új embereket ismerhetett meg a járdaképei által.

Forrás: mymodernmet.com