A segítségnyújtás nem csak az arra rászorulóknak, hanem az önkéntesek számára is fontos lehet.

Most három érvet hoztunk amellett, hogy miért végezz önkéntes munkát, de ezek mellett még bőven akadnak okok.

Lépj ki a mókuskerékből

Az élet állandó sürgés-forgás, legyen szó akár rohanásról az iskolába a gyerekkel, vagy éppen loholásról a munkába. A mókuskerék soha nem áll meg, hacsak Te nem döntesz úgy, hogy kilépsz belőle.

Új hobbi

Ha segítesz másokon, az nemcsak nekik jó, de a pozitív élmény a Te életedet, hangulatodat is mélyen befolyásolhatja. Ha még nem önkénteskedtél, de szívesen megtapasztalnád a vele járó felemelő érzést, próbálj ki akár több területet, így felmérheted, mi az, ami legjobban passzol a személyiségedhez, és akár egy új hobbivá is válhat számodra.

Mutass pozitív példát gyerekednek

A gyermekek személyiségét nagyban meghatározza a szülők értékrendje. Különösen fontos ezért korán megtanítani nekik, miért jó másokon segíteni. Ahhoz, hogy gyermeked szociális érzékenysége kialakuljon, motiváld őt az önkéntességre. Minél hamarabb megtapasztalja ennek a jelentőségét, annál nyitottabb, elfogadóbb lesz az őt körülvevő környezetre.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja várja a segíteni vágyókat!

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programhoz most Te is csatlakozhatsz, mert az év végéig közel 250 meseórával várja a segíteni vágyókat. Regisztrálj és válaszd ki a lakóhelyedhez legközelebbi kórházat, ahol már a Te mesédet is szeretnék meghallgatni a gyerekek. További információ és regisztráció itt: www.khgyogyvarazs.hu

Cikkünk megírásához a K&H gyógyvarázs program hírlevelét használtuk fel.