Nem mese, ez valóság!

Ismerjük a kesztyűmesét, ahol 5 állatka lakott a kesztyű öt ujjában, igaz? Nos, ha nem is kesztyűben, csizmában már lakhatunk: ez ugyanis nem mese többé. A Texasban található különös formájú építményt bárki kibérelheti!

A Houstontól alig több, mint 100 km-re, északra  található csizma a 10 méter magasságával már messziről észrevehető. A tervezője, Dan Phillips helyi cégével már több, mint 2 tucat egyedi ökoházikót tervezett újrahasznosított és felújított anyagokból.

Dan már gyerekkora óta arra vágyott, hogy mesebeli házakat vessen papírra. Felnővén neki is látott az elképzeléseket megvalósítani. Eredetileg cipőházra gondolt, de mégiscsak Texasról van szó, így lett cowboy csizma a lakóhely formája.

A 83 nm2-es kuckóban két hálószoba és egy fürdőszoba várja a lakókat. A házikó 65%-ban újrahasznosított anyagokból készült, és a belseje az anyagok eklektikus kuszaságát rejti. Ott van például a tornatermi padlóból és hullámos ónból készült fal, de érdemes egy pillantást vetnünk az albumborítókkal fedett plafonra, az övcsatokkal díszített konyhafiókra, vagy a régi ajtóból származó ablakokra. Ha felmászunk a piros csigalépcsőn, fantasztikus kilátás tárul elénk a csizma tetejéről.

A csizmát havi 300 ezer Ft-nak megfelelő összegért bárki kibérelheti. Ha hihetünk a pletykáknak, hamarosan egy cowboy kalap szomszéd is érkezik!

Forrás: CountryLiving, fotók: Andrew Stewart/propertypixsells.com