Ő azok, akik fényt hoznak a sötét éjszakába.

Elképesztő virágdíszbe borult Londonban a Paternoster tér: több ezer nárcisz tölti be a Szent Pál-székesegyház melletti teret, jóval korábban a megszokott virágzásnál. Nem véletlen, a virágok ugyanis nem valódiak, de ez cseppet sem von le az értékükből. Sőt! A lélegzetelállító installációval “A fény kertje” nevű kezdeményezés kíván tisztelegni az ápolónők áldozatos munkája előtt.

https://www.instagram.com/p/BRVT2XOgQIw/

Fantasztikus érzés lehet, ha a mindennapi munkádat több, mint 2100 nárcisszal ismerik el. Ezek a virágok ráadásul világítanak, üzenve, hogy az ápolónők – akik legtöbbször éjjel is ugyanolyan keményen dolgoznak – jelentik sok esetben a fényt az alagút végén, a lámpácskát a sötét éjszakákon, a magány óráiban.

https://www.instagram.com/p/BRFr7A0gkpD/

A nárciszok fele kézzel készült, közösen dolgozva a Marie Curie nevű karitatív csoporttal, akik a gyógyíthatatlan betegek elkötelezett segítői, és a Greyworld névre hallgató művészi kezdeményezéssel.

https://www.instagram.com/p/BRMfGQKghpZ/

A nárciszok igazi látványosságot jelentenek, de jóval többet is ennél. Rengetegen osztják meg történeteiket az emlékfalon. Megható kezdeményezés, még a képeket nézve is kicsordul a könnyünk!

https://www.instagram.com/p/BRgxrPSloLI/

https://www.instagram.com/p/BRjnxkQjfWm/

Forrás: HouseBeautiful