Hiba a készülékben.

Olten ipari területének lakói alaposan meglepődtek, amikor valami furcsaság kezdett aláhullani az égből. Hamar rájöttek, hogy csokoládépor esik az autókra, járdákra, kertekre. A Svájc észak-nyugati részén található városkában napokig barna eső esett, a közösségi médiában olyan fotók jelentek meg, amelyeken kakaóporral borított autókat láthatunk.

Ha valahol csokoládéeső eshet a nagyvilágban, az alighanem csak Svájc lehet.

A világhírű svájci csoki talán a legfinomabb a bolygón. Az emberek mégis alig hittek a szemüknek, de természetesen hamar kiderült, hogy egy malőr okozza a bizarr jelenséget.

Oltenben működik ugyanis a Lindt & Spruengli csokoládégyár, ahol a kakaópörkölő sor hűtő ventilátorának meghibásodása vezetett oda, hogy a barna por a külső levegőbe került. Az erős szélnek köszönhetően, ami épp akkor fújt a régióban, a por alakú csokoládé a gyárból a közeli lakott területekre hullott.

Fotó: Olten/Twitter

A csokoládégyárban azonnal megkezdték a hiba elhárítását és hangsúlyozták, hogy a kikerült por sem az emberekre, sem a környezetre nem jelent veszélyt. Bár vélhetően senki nem bánta volna, ha a hiba tovább tart, amíg ilyen édes finomság esik az égből. Az emberek napokig egy mesében éltek, és azon viccelődtek, hogy egy pohár tejjel mennek sétálni, vagy hogy legközelebb majd svájci órák fognak az égből potyogni.

Forrás: www.odditycentral.com

A kiemelt kép illusztráció.