Ehető ruhatár.

Liz Joy desszertművész elképesztő tortái és süteményei valóban úgy festenek, mint a művészi alkotások. A hölgy illusztrációs és művészeti tapasztalatait egyesíti a desszertek iránti rajongásával, így készülnek a különleges alkalmakra, összejövetelekre, rendezvényekre szánt munkái.

A cukoralapú mintákkal díszített piték, torták, édes csemegék igazi álomvilágba kalauzolnak minket.

Piroska, Csipkerózsika, balerinák, mesebeli figurák, hableányok, sárkányok jelennek meg az édességeken. Liz kedvencei a piték, amelyeknek kerek lapját alkotásra csábító vászonnak érzi.

Az ételművész minden egyes desszertnek úgy fog neki, hogy dizájnötleteket vet papírra.

Ezt követően állítja össze a tésztát, majd a különféle dekoratív elemeket. Miután elkészült az édességgel, jelentős időt tölt a díszítgetéssel. Számos különféle formát, nyomót használ, a fény és az árnyékok játékát pedig ecsettel felvitt cukros festékkel éri el. Természetesen minden hozzávaló, tortára kerülő dísz ehető.

A piték mellett előszeretettel készít ruhaneműknek, divatos kiegészítőknek tűnő sütiket is.

A miniatűr mestermunkákat farmer, ruha, cipő, alakra vágja, majd olyan textúrájú rétegekkel dekorálja, amelyek még inkább élethűvé teszik a műveket. Sőt, további részletek hozzáadásával csipkét, kötött holmit, farmert utánzó hatást ér el.

 

Forrás: mymodernmet.com, képek: Liz Joy/www.instagram.com/inspiredtotaste