Homály nélkül.

A maszk most már számos helyen kötelező. Azok viszont, akik szemüveget viselnek, sokat szenvednek amiatt, hogy a lencsék bepárosodnak a maszk felett. Ezért állandóan törölgetni kell a szemüveget, fontos pillanatokban homályosodik el előttük a kép, nem érzik komfortosnak a maszk hordását. A hideg idő beköszöntével ez a probléma még erőteljesebben jelentkezik, gyakran már a maszkviselő biztonságát veszélyezteti. Amikor a szemüveges illető a hidegből a melegbe érkezik, óhatatlanul lecsapódik a pára, és ismét az orráig sem lát az ember.

Daniel M. Heiferman idegsebész mutatott be a Twitteren egy trükköt, ami segíthet a szemüvegeseknek.

Noha az orvos magánemberként nem visel szemüveget, a munkájából kifolyólag, operálás közben mégis gyakran van rajta sebészeti nagyítólencse. Természetesen eközben a maszk is rajta van, tehát ismeri a párásodás problémáját. Ennek kivédésére egyszerűen egy ragtapasszal, leukoplaszttal rögzíti a maszkot az orrnyergéhez.

A ragasztócsík leszorítja a maszk felső peremét, így a szemüveg alatti nyílás többnyire bezárul. Ez a módszer egyébként segít az állandóan csúszkáló maszk rögzítésében is. A leukoplasztot úgy rögzítsük, hogy a fele a maszkra, a fele pedig az orrunkra kerüljön.

Nem tudni, hogy mikor szabadulunk meg a maszkoktól, az is lehet, hogy a mindennapjaink részévé válik. Végül is hasznos eszköz lehet már akkor is, amikor elmúlik a pandémia: buszon, boltban biztosan csökkenti a fertőzések számát. Éppen ezért minden tipp hasznos, ami segít abban, hogy ne akadályként éljük meg a viselését!

Forrás: mymodernmet.com