Kiskertészek születnek.

Jó lenne, ha minden gyerek tudná, hogy egy kert mennyit ad: a területen rengeteg friss zöldség-gyümölcs, fűszer terem, miközben megtanít minket a rendszeres munkára, a növénytermesztés alapjaira, az évszakok változására, a természet törvényeire.

A Zabosfa Ökokert pályázaton az egy.hu portál és a Zabosfa közös pályázatában azt szeretnék lehetővé tenni, hogy minél több gyerek kipróbálhassa magát kiskertészként, az iskola kerítésén belül!

Minden magyarországi általános iskola benyújthatja a pályázatát, akár többet is. Pályázni egy iskolakert tervével, ötletével lehet.

Az elbírálásban fontos szempont lesz, hogy mire fordítanák az elnyerhető összeget, és mi a terv a fenntartási idő alatt, illetve azután a kerttel.

A Zabosfa három iskolának segítene a megvalósításban.

Az 1. helyezett iskolának 1 millió Ft értékben segítenek egy igazi ökokertet létrehozni.  A 2. helyezett iskola 250 ezer Ft értékű, a 3. helyezett 150 ezer Ft értékű kerti eszköz- és vetőmagcsomagot kap.

A pályaműveket elektronikusan, e-mail-ben lehet leadni a jatek@egy.hu email címre, a tárgyban megjelölve „Zabosfa Ökokert pályázat”.

Pályázat beküldésének határideje: 2021.01.20.

További részletek: egy.hu

A kiemelt kép illusztráció.