Már a főzési alapokat sem ismerjük.

Nem a lustáknak kívánnak segíteni, hanem azoknak, akiknek fogalmuk sincs, hogy miként kezdjenek neki egy rántotta készítésének – állítják a brit Iceland cégnél. A vállalat ugyanis zacskós instant rántottával rukkolt elő, mert elmondásuk szerint a felmérések során kiderült, hogy a lakosság harmadának lövése sincs, miként kell ezt az egyszerű tojásételt elkészíteni.

A sokkoló adatok egy körkutatásból származnak, ezek szerint a tanulók 13%-a még egy keménytojást sem tud elkészíteni. A cég szakemberei szerint az instant rántotta azokon is segít, akik fogyatékkal élnek vagy például eltört a kezük, sérült a csuklójuk – ezt a zacskós változatot ugyanis nem kell felverni.

Forrás: iceland.co.uk

A fáradékonyabbak is megkerülhetik a procedúrát.

Az irodai munka közben egy gyors uzsonnához szintén ideális az étel. Mi egyelőre nem látjuk át, hogy 3 tojás felverése miért lenne akkora nagy meló, hogy épp az tartana valakit vissza a rántottakészítéstől, hiszen a rapid változattal is van némi pepecselés: a tasakot kicsit meg kell nyomkodni, le kell tépni tetejét, és függőlegesen be kell helyezni a mikrohullámú sütőbe. Itt 900 Watton 90 másodpercig fel kell melegíteni, majd pedig 30 másodpercig pihentetni kell. Az utolsó lépés, hogy a rántottát kinyomjuk arra a helyre, ahova akarjuk.

Mindegyik csomag három szabadtartásból származó brit tojást, némi tejet és fűszerezést tartalmaz.

Forrás: metro.co.uk és elelmiszer.hu