Még nem késő összegyűjteni az utolsó színes faleveleket a közeli parkban vagy munkából hazafelé jövet.

Aki pedig már hetekkel ezelőtt lepréselt egy csokorra való színes falevelet, amelyet egy kellemes kirándulás emlékeként gyűjtött, annak nem kell mást tennie, mint kiválogatni közülük a legszebb, legkülönlegesebb darabokat. És hogy mit lehet belőlük készíteni? Máris mutatjuk!

1. Kisállatok falevélből

Nagyszerű lehetőség, hogy a gyerekekkel közösen töltsünk el egy kis időt, ráadásul a kreativitásunkat is kiélhetjük. A csipkés, fűrészes, fogazott szélű falevelekből készíthetünk kedves kis állatfigurákat, például sünit. A leveleken kívül szükségünk lesz narancssárga színű papírra és néhány filctollra is.

Őszi dekoráció falevelekből craftymorning.com

2. Falevél-betű

Szeretteink vagy saját nevünk kezdőbetűjét formázzuk meg falevelekből! Ha ez elsőre túl bonyolult feladatnak tűnne, gyakorlatképpen elsőként kör alakú levélkoszorút is készíthetünk. Az Orsolyák és Ottók ez esetben máris helyzeti előnyhöz jutottak.

Őszi dekoráció falevelekből thethriftyabode.blogspot.hu

3. Ősz ihlette műalkotás a falra

Alufólia, lágyacél fémszövet, matt fekete festékszóró spray – aki elég bátor ahhoz, hogy ilyen alapanyagokkal dolgozzon, az máris nekiláthat egy hasonlóan egyedi alkotás elkészítéséhez.

Őszi dekoráció falevelekből mybakingaddiction.com

4. Falevél mintás ajándékkísérő kártyák

Az üres ajándékkísérő kártyákat vagy üdvözlőlapokat egyedivé tehetjük, ha levéllenyomatot készítünk rájuk. Válasszunk ki levélgyűjteményünk legérdekesebb körvonalú és mintázatú darabjait ehhez a projekthez.

Őszi dekoráció falevelekből skiptomylou.org

5. Őszi színekben pompázó játékkorona

Felkelthetjük a legkisebbek érdeklődését az ősz szépségei iránt, ha közösen gyűjtünk nagyobb faleveleket, majd készítünk belőlük egy élénk színű királyi fejfedőt.

Őszi dekoráció falevelekből twigandtoadstool.blogspot.hu

6. Levéldíszes faragatlan tök

Mesébe illő látványt nyújt ez a tarka levelekkel díszített kerekded sütőtök.

Őszi dekoráció falevelekből goodhousekeeping.com

7. Faleveles ajtókoszorú

Ezt a tekintélyes méretű ajtókoszorút vagy műlevelektől, vagy glicerinnel tartósított valódi falevelekből készítsük el. Kiegészítésképpen dolgozzunk a koszorúba őszi terméseket, száraz virágokat.

Őszi dekoráció falevelekből houseofhepworths.com

8. Öblös tál falevelekből

Videón nézhetjük végig ennek a mutatós falevéltál elkészítésének a legfontosabb lépéseit.

9. Faleveles mécsestartó

Szintén egy rövid összefoglaló videó szemlélteti, hogyan készíthetünk gyorsan, egyszerűen dekoratív mécsestartókat.

10. Leveles szélcsengő

Persze nem a hagyományos értelemben vett szélcsengőről van szó – kivéve, ha hangot adó hozzávalókat (például gyöngyöket) is felhasználunk az elkészítéséhez. Mindenesetre rendkívül dekoratív ez a kültéri dísz, amely csupa zsinegre fűzött lepréselt levélből áll. Akkor fogja a legszebb látványt nyújtani, amikor a levelek megremegnek a hűvös őszi szellőben.

Őszi dekoráció falevelekből goodhousekeeping.com

11. Falevelek képkeretben

A különlegesen szép falevelek iránti vonzalmunk egész éves bizonyítékaként művészi elrendezésű képegyüttest, valódi galériát hozhatunk létre a nappali falára.

Őszi dekoráció falevelekből lowes.com

12. Ehető falevélsüti-koszorú

A teljes őszi színpalettát rávarázsolhatjuk egyetlen koszorúra. Nem is akármilyenre: a képen látható ugyanis linzertésztából készült. Mire eljön a tél, a levélsütiket sorban el is fogyaszthatjuk!

Őszi dekoráció falevelekből countryliving.com