Sportcipője mindenkinek van, nem véletlenül: ez egy tökéletes szabadidős viselet, hiszen kényelmes, ugyanakkor sok mindenhez kiválóan passzol. Férfiak és nők számára egyaránt nélkülözhetetlen egy ilyen lábbeli, azonban a bőséges kínálatot látva olykor nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik darabot válasszuk. Nagyon sok sneaker tűnhet első látásra szerelemnek, de nem érdemes hirtelen felindulásból vásárolni.

Az alábbiakban igyekeztünk összeszedni, hogy mire érdemes figyelni, ha a lehető legjobb sportcipőt szeretnéd magadnak kiválasztani!

  • A sneakert nem sportolásra tervezték! Sportcipőnek nevezik, és tulajdonképpen egészen sportos a fazonja, ez pedig megtévesztő lehet, de tisztázzuk: a sneaker nem alkalmas arra, hogy rendszeresen végezz benne aktív mozgást. Tulajdonképpen úgy írható le, mint egy utcai használatra tervezett sportcipő, azaz az utcai rendszeres sétát bírja – nem többet és nem is kevesebbet! Ha kifejezetten testmozgáshoz keresel cipőt, jobban jársz, ha ahhoz tervezettet választasz, de utcára nagyon szuper sneakerek állnak rendelkezésedre például az adidas kínálatában is.
  • Vedd figyelembe a lábad adottságait! Lehet, hogy ránézésre tetszik egy cipőforma, de nem biztos, hogy az neked kényelmes lesz, vagy a Te lábadon jól mutat. Bizonyára jártál már így ruhával is: tetszett a kirakatban, megvetted próba nélkül, és hiába volt jó a méret, valahogy rajtad nem volt az igazi. Nos, simán megtörténhet ugyanez cipővel, vagy ha rosszul éppen nem is mutat rajtad, lehet, hogy kényelmetlen lesz számodra. Mindenképp bevált fazont válassz, vagy próbálj fel minél többet!
  • Nem mindegy, milyen a szín! A cipő színével is lehet mellényúlni, még akkor is, ha nagyon tetszik. Fontos ugyanis, hogy passzoljon hozzád és a meglévő ruháidhoz egyaránt. Ha például szinte mindig a semleges színeket részesíted előnyben az öltözködés terén, hogy fog egy piros vagy sárga sneaker illeni a képbe? Nem kell persze tetőtől talpig az adott színben pompáznod, de érdemes úgy választani, hogy be tudd illeszteni a ruhatáradba az adott árnyalatot.
  • Fontos a minőség. Mivel a sneakerek gyakran szoktak előkerülni a cipősszekrényből, fontos, hogy bírják a gyűrődést. Egy ideális világban gondolhatnánk, hogy bizonyára mindegyik strapabíró, hiszen gyakori használatra tervezték őket, de tudjuk, hogy ez nem igaz. Fontos, hogy minőségi, megbízható márka termékét válaszd, ami sokáig kiszolgál majd. Színvonalas sneakereket találsz például a Fila kínálatában is: https://www.ecipo.hu/fila.html.
adidas

Egy nem elég

Már most szólunk: szinte biztos, hogy egy sneaker kevés lesz a mindennapokhoz, főleg akkor, ha szereted a változatosságot a színek terén. Mivel egy-egy szín ritkán vehető fel bármihez, ha színes egyéniség vagy, célszerű többféle árnyalatú cipőt is tartani a szekrényben, hogy mindig legyen az öltözékedhez megfelelő.

Ne feledd: egy kényelmes sneaker aranyat ér! Válogass a legjobb minőségű sportcipők közül, hogy minden nap maximális komfortot élvezhessen a lábad!