Kreatív megoldások.

A koronavírus-járvány számos újítást hozott a mindennapi életben, például a vendéglátás terén.

Most, hogy a legtöbb európai országban enyhítenek a korlátozásokon és nyithatnak az éttermek, kávézók, mindenki a maga módján igyekszik megtalálni a biztonságos megoldásokat. Van, ahol távolabb teszik az asztalokat, máshol mókás kalapokat adnak a vendégek fejére, megint máshol új dizájnnal biztosítják a társadalmi távolságtartást.

Utóbbiak közé tartozik az amszterdami Mediamatic ETEN étterem, amely innovatív, egyedülálló módon nyitja újra a kapuit.

A tulajdonosok apró üvegházakat állítottak fel a vízpart mentén, ezekben elférnek az asztalt körbeülő vendégek, mégis, tökéletes szeparálódnak másoktól.

Öt ilyen kis mini kabin várja a vendégeket az Oosterdok folyó partján. Remek ötlet, hogy miként lehet egyszerre betartani a távolságot és zavartalanul élvezni a hangulatos, vízparti vacsorát!

Az első képek a tesztelésen készültek, hiszen az étterem majd csak júniusban nyithat ki a közönség számára.

A vendéglátásban dolgozók egy része elkeseredett, mások viszont optimistán tekintenek a jövőbe. Előbb-utóbb biztosan újra megtelnek az éttermek, kávézók, cukrászdák, a megváltozott előírásokhoz alkalmazkodni pedig kreatív módon is lehet. Akik kihívásnak tekintik az új feladatot, elképesztő ötletekkel rukkolnak elő, és biztosan jó pár beválik majd közülük. Ezek a kis üvegházak például tökéletesen használhatók esőben is, és attól sem kell az étkezőknek tartaniuk, hogy éhes madarak lopkodják majd a falatot a tányérokról.

Vélhetően sokan fognak élni a lehetőséggel, hosszú várólistára készülhetünk. Mivel csak 5 ilyen házikó áll rendelkezésre, türelmesnek kell lennünk, ha szeretnénk megtapasztalni az egyedi vacsoraélményt.

Forrás: mymodernmet.com, képek: Mediamatic ETEN