Talán a vonatra várt.

Nem mindennapi látvány tárult egy vasúti pályamunkás szemei elé, amikor Somoskőújfalunál végezte a vasúti bejárást. Azt vette észre ugyanis, hogy tőle 70-80 méterre egy medve tartózkodik a síneken.

https://www.facebook.com/gabriella.csonkanejuhasz/posts/1722262484517799

„A medve lejött a hegyoldalról, a két lábára állt, szétnézett, majd vissza is indult az erdő felé, majd hamarosan eltűnt a szemeink elől. Az egész történet úgy tizenöt másodpercig tarthatott” – mesélte  a Nool-nak a szemtanú.

Az olvasó által lencsevégre kapott állat képét le is hozta a Nógrád megyei hírportál, jól látható, hogy az állat, a szlovák határtól és a Szikszó úti lakóházaktól néhány méternyire tartózkodott.

Rendszeresen felröppennek hírek a médiában medveészlelésről, éppen ezen a környéken, a Medves-fennsíkon láttak legutóbb 2016 októberében mackót. Két kocogó előbb egy medvemancs lábnyomának részletét látta a sárban, majd pár nemsokára húsz méterre tőlük két nagytestű, sötétbarna medvét pillantottak meg.

Az utóbbi években a Medves-hegység területén többször is láttak barnamedvét, illetve lábnyomok és vadkamerás felvételek kerültek elő róluk. Magyarországon, többek közt Cered, Mátraszele, Bárna, Szilaspogony, Karancsberény és Szügy környékén is láttak már medvét.

Forrás: www.nool.hu