Nem, nem egy oxigénhiányos tengeri uborka, hanem a padlizsán! Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatod gyorsan és hatékonyan “szalonképessé” ezt az amorf, lila zöldséget.
A tojásgyümölcsnek is nevezett padlizsán sokféleképpen felhasználható a konyhában. Készíthetünk belőle krémes padlizsánpürét, grillezett szeleteket, vagy akár rakott ételeket is. Az alábbi recept egy gyorsan elkészíthető, mégis ízletes módja annak, hogy kihasználjuk a padlizsánban rejlő lehetőségeket.
Megtaláltuk a legegyszerűbb receptet, amelynek eredménye ugyanúgy lehet egy könnyű nyári ebéd, mint vendégváró finomság. Vegetáriánusok is fogyaszthatják!
Hozzávalók:
- 3-4 közepes méretű padlizsán
- 4 paradicsom
- 150 g kemény sajt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors, bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
- Mossuk meg a padlizsánt és vágjuk kb. 1 cm vastagságú szeletekre.
- Szórjuk be a szeleteket sóval. Tegyük őket egy szűrőtölcsérbe és hagyjuk száradni 30 percig (ez segít elkerülni a keserű íz kialakulását).
- Áztassuk a szeleteket hideg vízbe, majd itassuk le a vizet papírtörlővel.
- Szeleteljük fel a paradicsomokat.
- Vágjuk apróra a fokhagymát, vagy törjük át fokhagymaprésen.
- Reszeljük apróra a sajtot.
- Helyezzük a padlizsánszeleteket sütőtálcára.
- Minden szelet tetejére tegyünk kevés fokhagymát és egy-egy szelet paradicsomot.
- Szórjuk be a “szendvicseket” sóval és borssal.
- Mindegyikre borítsunk egy-egy szelet sajtot, és helyezzük a sütőbe.
- Süssük körülbelül 30-35 percig 170-180 fokon.
- Hagyjuk kicsit lehűlni, tálaljuk fel, majd zsebeljük be a gratulációkat.
Jó étvágyat!
Ez a recept egyszerű, de ízletes módja a padlizsán elkészítésének. Próbáld ki, és élvezd az egészséges és finom fogást!
Még több padlizsánreceptre vágysz? Kattints ide!