Több zöldet a lakásokba!

Londonban egészen sajátos ötlettel rukkoltak elő: a ’magányos szívek klubja’ helyett a ’magányos növények klubjával’. A párosító szolgálat arra hivatott, hogy segítsen a hozzánk illő, az életmódunkhoz és környezetünkhöz leginkább alkalmazkodó, a személyiségünknek legmegfelelőbb szobanövényt megtalálni.

A ’növény-randevú’ lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit jobban megismerjük az új szobanövény-jelöltünket, mielőtt túlságosan szerelembe esnénk és felvinnénk a lakásunkra.

Az első eseményt azután hozták tető alá, hogy egy tanulmány során kiderült: a felnőttek 78%-a komoly feltérképezést végez és időt szán a keresgélésre, mielőtt elköteleződne egy új szobanövény mellett.

A rendezvény kitalálója egy növényi inspirációs oldal (The Joy of Plants) volt, ami a brit TV-ből ismert Mr. Plant Geek-kel együtt segít megtalálni a hozzánk leginkább illő növénytársat.

A kutatás szerint egy átlagos felnőtt 5 éven át birtokol egy szobanövényt és csak 7% vallja azt, hogy nagyjából ennyi ideig tartanak az emberi kapcsolatai is. A növények választásánál 79% a Google-t, 16% az Instagramot hívja segítségül. 21% pedig bevallottan érez némi féltékenységet, amikor valakinek zöldellő, burjánzó növénygyűjteményét csodálja.

Egy átlagos lakos 6 növényt nevelget otthon. Egy új növény megtalálása nem különbözik sokban egy társkereséstől. Rengeteg utánajárást, próbálkozást, hibázást igényel és szükség van arra is, hogy működjön a kémia a felek között.

Amikor eldöntjük, hogy melyik szobanövény mellett köteleződünk el, a 3 legfontosabb dolog, amit megnézünk, az az, hogy mennyi vizet igényel, milyen fényviszonyokra vágyik és hova lenne legjobban beilleszthető a lakás esztétikájába. 9% úgy véli, hogy egy növény tökéletes társ a mindennapokban, a válaszadók harmada szerint pedig remek téma egy első randira is. 83% egyenesen lenyűgözőnek tartja, ha valaki sokat tud a szobazöldekről.

A 2000 növényrajongó bevonásával végzett felmérés szerint 10-ből 6 nagy érdeklődést mutat aziránt, hogy szobanövény formájában hazavigyen egy darabka természetet a lakásba. 51%-uk kifejezetten szereti figyelni, ahogy a növénye burjánzik, növekszik.

A szobanövények remek társak is javítják a hangulatunkat, gondoskodhatunk róluk, felelősséget vállalhatunk értük, figyelhetjük, ahogy növekednek és meghálálják a gondoskodást, törődést.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: SWNS