Micsoda ötlet!

Az elmúlt években temérdek covid teszt fogyott a nagyvilágban, amelynek következtében egy eddig nem létező probléma és hulladéktömeg keletkezett. Ez a műanyag szemét sajnálatos módon azonnal a kukában végzi, újrahasznosítani nem lehet.

Amy David, az angliai Flourish Garden Care kertészet tulajdonosa sajátos ötlettel állt elő: koronavírus gyorsteszteket kezdett növényjelölőként használni, miután rájött, hogy a teszteket szét tudja szedni, a középső rész eltávolítása és tisztítás után pedig össze tudja őket úgy illeszteni, hogy tökéletesen alkalmasak lesznek a feladatra.

A történet ott kezdődött, hogy amikor Amy palántázni kezdett, nem talált növényjelölőket. Akkor jutott eszébe, hogy rengeteg negatív tesztje van még otthon, amelyeket elfelejtett kidobni. Miután megtisztította és szétszedte őket, látta, hogy másképp is összeilleszthetőek, így tökéletesen alkalmassá válnak a feladatra.

Az így átalakított tesztekre Amy kézzel írta fel a növényneveket, ahogy egy hagyományos jelzőtáblára szokta, majd egy jutazsinór segítségével felakasztotta őket a facsemetékre, vagy egyszerűen a palánták mellé szúrta a földbe.

A rengeteg használt tesztet nem lehet újrahasznosítani, az ilyen kis ötletekkel viszont megakadályozható, hogy azonnal a szemetesbe dobjuk őket. A kertben, a balkonnövényeknél, a palántázás során is hasznukat vehetjük.

Miután az rendhagyó megoldás felkerült a világhálóra, számos követője akadt. Sokan lelkesedtek, volt, aki azt írta, hogy az utazásai miatt rengeteg tesztje van, amiket legalább valamire hasznosíthat.

Amy egyébként a sebészeti maszkokat is alapanyagnak tekinti: a tartó madzagot vágja le róluk, ezzel a növényeket kötözi. Állítása szerint kiválóak erre a célra, mert hosszúak, rugalmasak, puhák és mindenekelőtt ingyenesek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Flourish Garden Care (@flourishgardencare) által megosztott bejegyzés

Forrás: www.housebeautiful.com