Bálint gazda emlékdíj.

Megvannak a nyertesek, azaz a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által az idén rendhagyó módon a lakosság számára meghirdetett Virágos Magyarország verseny legszebb kertjei, előkertjei, balkonjai. Összesen mintegy 2500-an pályáztak, közülük 22 kategóriában díjazták a versenyzőket.

A legszebb mellett a legkreatívabb, legszínesebb, megromantikusabb megoldásokat is keresték, és gazdára talált a Bálint Gazda emlékdíj is.

Utóbbit Magyarország kertésze, a verseny egykori zsűritagja tiszteletére alapították. Az emlékdíj az olyan pályázatokat díjazta, amelyek a dísznövények és a gyümölcsök, valamint a zöldség-, illetve fűszernövények együttélésére építettek.

A versenyre a közösségi médiában is nagy figyelem irányult: a Virágos Magyarország Facebook-oldalán zajló közönségszavazáson mintegy 16 600 szavazat érkezett a különböző pályázatokra. Jó látni, hogy milyen sokaknak fontos a szép környezet, mennyien vannak azok, akik szeretnek a kertben dolgozni, az erkélyen virágot nevelni.

Az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalvánnyal jutalmazták, ezen kívül a 8-8 különdíjas pályázat 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal gazdagodott. A közönségszavazás 3-3 kategóriagyőztese is 100 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyert, illetve mindkét kategória szavazói között 3-3, egyenként 25 ezer forint értékű utalványt sorsoltak ki – közölte az MTÜ.

Itt tudunk a nyertes kertekben, előkertekben, balkonokban gyönyörködni:

https://www.facebook.com/viragosmagyarorszag/photos/a.3284462351632521/3284462511632505/?type=3&theater