Értékes fehérjeforrás, és ásványianyag-tartalma is kiemelkedő.

2017. április 11. és 29. között kiváló minőségű sertéshúsokat kóstolhatnak a vásárlók két kiskereskedelmi áruházlánc (Auchan, Spar), valamint két vidéki húsbolt hálózat (Babati és Társa Kft., valamint a Hajdúhús) üzleteiben. A Földművelésügyi Minisztérium és az Agrármarketing Centrum szervezésében megvalósuló kampány elsődleges célja, hogy segítsen a vevőknek tájékozódni, jó minőségű terméket választani, és felhívja a figyelmet a sertéshús tápértékeire.

Összesen 64 budapesti és vidéki üzletben találkozhatnak a kóstoltatókkal a vásárlók, hetente 3 napon keresztül, a kampány időszakában. A promóciós időszakban az érdeklődők nem csak megízlelhetik a húskészítményeket, de tájékozódhatnak a sertéshús egészségre gyakorolt hatásairól is.

Az akció elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a jó minőségű termékek fogyasztására, de nem titkolt szempont az sem, hogy a sertéságazat munkahelymegtartó erejét elősegítse. A szaktárca és az Agrármarketing Centrum az ilyen akcióktól azt várja, hogy a vásárlók tudatosan keresik majd a magas hozzáadott értékű, ellenőrzött és jó minőségű termékeket, amellyel a jelenleg mintegy 2,9 milliós sertésállomány növekedését és az ágazatban dolgozók helyzetét is elősegíthetik.

A sertéshús számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Nagyon értékes fehérjeforrás, és ásványianyag-tartalma – pl. cink, szelén – is kiemelkedő. Jó tudni, hogy B1 vitamintartalma ötször magasabb, mint más húsféléké, ezen kívül kiváló B2, B6 és B12 vitaminforrás. A legtöbb vörös húsféléhez hasonlóan gondoskodik a szervezet vaskészletének utánpótlásáról is. A táplálkozási szakemberek szerint naponta 2-3 egység húst és húskészítményt érdemes fogyasztani. Ezen belül vörös húsokból – pl. marha-, sertés- és birkahúsból – összesen 8 dkg az ajánlott mennyiség. Egy egységnek felel meg 5-10 dkg hús (csont nélkül), vagy 3-5 dkg felvágott.

További információk itt találhatók.