Kibérelheted, de meg nem eheted.

Gyerekként biztosan sokan álmodoztak arról, hogy milyen jó lenne, ha a Vasorrú Bába mézeskalács házikója a valóságban is létezne. Nos, a Párizshoz közeli, Sèvres-ben ha nem is mézeskalácsból és cukorkából, de szinte tejes egészében csokoládéból építettek egy hétvégi házikót (az ágyak, a padló, asztalok azért fából vannak, nyilvánvaló okok miatt).

A Chocolate Cottage-ra keresztelt kunyhóban a faltól a kandallón, a komódon, az órán, a csészéken és könyveken keresztül egészen a tetőig minden csupa csoki, egész pontosan 1,5 tonna csoki. A 18 nm2-es lak kibérelhető 4 személy számra, azonban a vendégeket kérik, hogy ne egyenek a falakból és bútorokból. Természetesen senki nem várja el, hogy diétázzanak, az itt megszállók számára rengeteg „étkezési csokoládé” is rendelkezésre áll majd.

Jean-Luc Decluzeau csokoládémester úgy gondolta még fokozza a fokozhatatlant, a ház elé egy fehércsokiból készült kacsaúsztatót is tervezett.

Sajnos az első éjszakák rögtön beteltek, így jelenleg nem tudunk szállást foglalni a csoki illatban úszó kunyhóba. Egy éjszaka egyébként 59 USA dollárba, azaz kb. 16 ezer Ft-ba kerül.

Forrás: www.lonelyplanet.com, képek: Booking.com