Városi újrahasznosítás.

Mi legyen a kidobott karácsonyfákkal? Minden településen fejtörést okoz ez a kérdés. Nyíregyházán az önkormányzat és a hulladékgazdálkodásért felelős cég nagyszerű kezdeményezéssel állt elő: szervezetten begyűjtik a karácsonyfákat és még ajándékot is adnak érte.

A kiszolgált fenyőket 2024. január 6. és január 20. között lehet leadni két helyen: a Korányi Frigyes utca 3., valamint Kerék utca 1. szám alatti Hulladékudvarokban. Minden beszállított vágott karácsonyfáért egy nyereményszelvényt kapnak a lakosok, amivel sorsoláson vesznek részt és ajándékokat nyerhetnek. A Hulladékudvarokban hétfőtől péntekig 7 órától 17 óráig, szombaton 8 órától 14 óráig várják az ügyfeleket.

A begyűjtött fák biztosan nem az utcán landolnak, ráadásul még új szerepet is kaphatnak, például készülhet belőlük mulcs a köztéri ágyásokra.

Külön díjazzák a gyökeres fenyők bevitelét, aki ugyanis földlabdás fát ad le, az 3 darab nyereményszelvényt és egy 4000 Ft-os vásárlási utalványt kap cserébe. Az így beérkezett gyökeres fenyőfák a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakszerű gondozása és némi aklimatizálás után, tavasszal kiültetésre kerülnek a Bujtos városrészen erre a célra kialakított Fenyőligetbe, az előző évekből kikerült fácskák mellé.

Az ajándéksorsolás 2024. január 20-án 14 órától a Nyíregyháza, Korányi F. u. 3. szám alatti Hulladékudvarban kerül megrendezésre.

Nyíregyházán nem először szerveznek hasonló akciót, céljuk ugyanis, hogy zöldebb, fenntarthatóbb, élhetőbb várost alakítsanak ki.

Forrás: www.nyiregyhaza.hu