Felhőbe burkolózva.

A Pico Cão Grande (Nagy Kutya Csúcs) egy toronyszerű, tűalakú vulkáni kúp São Tomé és Príncipe-n, a São Tomé-sziget déli részén. Drámai hatást kelt, ahogy több mint 300 méter magasan emelkedik a környező terület fölé. A csúcs maga a tengerszint feletti 663 méteren tetőzik és gyakran felhőbe burkolózik. A tömböt az egykori aktív vulkánból kiömlő magma kürtőben történő megszilárdulása hozta létre.

A Nagy Kutya Csúcsot köztudottan rendkívül nehéz megmászni, mivel sűrű köd és misztikus pára lengi körbe, valamint a felületén növő mohák teszik csúszóssá.

Amikor esős az idő, a szikla olyan, mintha egy hatalmas üvegen kapaszkodnánk fel. A sziklatorony megközelítését sűrűn növő óriási páfrányok, liánok, burjánzó, áthatolhatatlan zöld is nehezíti. Mindenhol kígyók élnek, marásuk akár végzetes is lehet. Nem véletlen, hogy csak 1991-ben sikerült először egy háromtagú japán mászócsapatnak feljutnia.

Cão Grande peak

São Tomé és Príncipe két szigeten elterülő kis ország, Afrika nyugati partjainál, a Guineai-öbölben. Mindkét szigeten egy kialudt vulkanikus hegység húzódik végig. A trópusi, idilli környezet ellenére a lakosság nagy része a szegénységi küszöb alatt él.

Cão Grande - Pico de S. Tomé

São Tomé - Pico Cão Grande

Forrás: www.amusingplanet.com