A húsüzem gyakorlatilag mindenhol koszos volt.

Egy budapesti húsbolthoz tartozó cinkotai húsüzemet ellenőriztek a napokban a NÉBIH szakemberei. Az üzemben gyakorlatilag minden szabályt megszegtek: a húsok bizonytalan forrásból származtak, sőt, olyan alapanyagokat is felhasználtak, amelyeket nem lett volna szabad.

Az épület a padlótól a plafonig repedezett, sérült volt, vagyis takarítani azokat még ha akarták volna, sem lett volna lehetséges. De úgy tűnik, erre nem is törekedtek, hiszen a munkapult, a mérleg és a fűszertárolók is meglehetősen piszkosak voltak. A dolgozók részére kialakított öltöző sem volt különb, és a megfelelő kézmosási lehetőség is hiányzott.

A húsok tárolása sem megfelelően történt, a bontásukra használt helyiségben jóval melegebb volt, mint a megengedett maximális hőmérséklet.

A szakemberek egyébként nagy mennyiségű, 6 és fél tonnányi sonkát, kolbászt, pácolt húsárut foglaltak le – sokunk asztalára jutott volna belőle. Sőt, mivel termékek forgalomból történő visszahívására is sor került, könnyen elképzelhető, hogy jutott is.

Forrás és fotók: NÉBIH