Bónusz a bálna.

Ha mindig is arról álmodoztál, hogy egy távoli szigeten élsz a saját kastélyodban, akkor elérkezett a te időd! Feltéve, ha van 750 millió Ft-od, ennyiért árulják ugyanis a skót sziget elbűvölő kastélyát. A különleges birtok Vaila szigetén található – a smaragdzöld földdarab egyike annak a 100 szigetecskének, amely a Shetland szigetcsoportot alkotja Skócia északi partjainál.

A lenyűgöző szigetcsoportnak mindössze 16 tagja lakott, összesen kb. 23 ezren élnek itt. Vaila szigete egy 300 hektáros smaragdzöld birtok, amelyet előző tulajdonosai most 2 millió dollárért hirdettek meg.

Az eladóvá vált szigetecske 30 évig Richard Rowland ügyvéd és felesége életét jelentette. Noha elszigeteltnek tűnik, a földdarab mindössze 10 percnyi hajóútra van a fő szigettől.

Vaila House

Vaila már a bronzkor óta lakott. A 17. századi kúria, amely egy kastély mintájára épült, 6 hálószobával minden igényt kielégít. Titkos ajtók, búvóhelyek, kertecskék várják az új lakót.

A part tetején egy kőből épült tornyocskát is találunk.A birtokhoz egy birkanyáj is tartozik, úgyhogy az új tulajdonos biztosan nem fog unatkozni ezen a gyönyörű helyen. A madarak és orkák megfigyelése is remek program lehet. A kastélyban pedig egy bálna csontvázat is őrzik: a Bony Dicknek elnevezett, 13 méteres nagy ámbráscet maradványai is az üzlet részét képezik.

Shetland

Forrás: mymodernmet.com, kiemelt kép: Savills