Szirmok a sivatagban.

Kalifornia száraz, félsivatagi tájain nem sűrűn gyönyörködhetnek virágmezőben az ott élők. Ezért aztán nem csoda, hogy az internetet elárasztják a legújabb szupervirágzás fényképei. A dombocskákat lila és sárga virágtenger borítja, zömmel menyecskeszem, mézontófű, valamint a helyben őshonos, élénksárga virágú Layia platyglossa virít itt.

A száraz időszakban a magok várakozó állásponton vannak, a nedvesség hiánya miatt nem tudnak csírázni. Amint azonban elegendő eső érkezik, egyszerre robbannak be az addig szunnyadó magok.

Most a hatalmas kaliforniai viharokat, esőzéseket követően borult virágba a sivatag. A színpompás virágtenger akkora kiterjedésű, hogy még az űrből is látható.

A szupervirágzás valójában nem egy természeti fogalom, sokkal inkább kulturális: az emberek egyszer csak azt érzik, hogy már annyi virág nyílik a dombokon, hogy elérkezett a ’szupervirágzás’ ideje.

Desert Wildflower Super Bloom

A nemzeti parkok 7 különböző helyszínt ajánlanak ennek megtekintésére. A virágzás elhúzódik, egy kicsit arrébb kicsit később bontanak a növények szirmot, így általában egy hónapig élvezhető a látvány. A szakemberek javasolják az applikációk letöltését is, hogy minél többet megtudjunk az egyes növényfajokról.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org