Gombnyomásra.

Tartsunk távolságot – szól most mindenhonnan a kérés. Otthon maradunk, nem barátkozunk, nem sörözünk. Aki viszont mégis vágyik egy friss habzó nedűre, annak jó hírük van: a kapszulás kávé után a kapszulás sör is megszületett, sőt a tengerentúlon már kapható is.

Nem vagyunk benne biztosak, hogy ez lesz a jövő, de sosem tudhatjuk. Ahogy a kapszulás kávé elterjedt, úgy nem elképzelhetetlen, hogy a kényelem dominál majd a sörözés kérdésében is.

A Drinkworks nevű cég legalábbis így véli, ezért rukkoltak most elő a koktélkészítő gépükbe tehető sörkapszulákkal. A Drinkmakerbe tesszük a kapszulát, csak megnyomjuk a gombot és a friss sör már meg is érkezik.

A gyártó szerint a kapszulás sör nagyon kényelmes, hiszen rengeteget tárolhatunk belőle otthon (milyen jól jön ez a karantén idején) anélkül, hogy elfoglalnánk az egész kamrát vagy hűtőt.

Ráadásul kedvünk szerint váltogathatjuk az ízeket is. Maga a Drinkworks gépe is ezt a célt szolgálja, hiszen alapesetben koktélkészítésre találták ki: anélkül kreálhatunk finom italokat, hogy tucatnyi üveggel spájzolnánk be a különféle hozzávalókból.

Jelenleg a tengerentúlon négyféle változatban kapható a sörkapszula: mangós, vérnarancsos, ananászos-sárgabarackos és szamócás-guavás ízesítéssel. Ezek sikere pedig bizonyára azt is eldönti majd, hogy a jövőben tényleg így fogunk-e sörözni.

Forrás: thespoon.tech