Téli menedék.

Biztosan sok fővárosban élőnek feltűnt, hogy a korábbi évek gyakorlatával ellentétben az idén az összegyűjtött avar egy részét vitték csak el a Főkert munkatársai a komposzttelepre. A vállalat tájékoztatása szerint az eddigi közel 500 teherautónyi lomb környezetvédelmi és a hasznos élőlényeket segítő szándékkal marad most helyben.

A legnagyobb részt idén a parkok ideiglenes tárolóiba hordták össze és csak koratavasszal szállítják el, amikorra a falevelek összeesnek, össztérfogatuk sokkal kisebb lesz. Nem nehéz végiggondolni, hogy így kisebb szállítási kapacitásra lesz szükség, aminek eredményeként a szállítás okozta légszennyezés és ráfordított energia, munkaóra is jelentősen csökken.

Nem beszélve arról, hogy az így összegyűlt kupacok menedéket, téli szállást, mesterséges telelőhelyet jelentenek majd például a sünöknek, hasznos rovaroknak, más élőlényeknek. A felhalmozott falevelek földközeli része pedig akár egy tél alatt is bomlásnak indul, így tavasszal értékes komposztként lesz felhasználható a növények alá terítve.

Nem rendetlenség, környezetvédelem!

Míg a korábbi években a fákról lehullott faleveleket összegyűjtöttük és…

Közzétette: FŐKERT Nonprofit Zrt. – 2020. november 11., szerda

Forrás: Facebook/Főkert Nonprofit Zrt.