Útjavítás extrákkal.

Oroszországban, Szentpétervár környékén egy cég nemrégiben forradalmi újítással próbálkozott: szamóca illatú aszfaltot terítettek egy rövid útszakaszra. A kísérleti jelleggel lefektetett úttest célja az volt, hogy a kellemetlen szagok problémájára találjanak megoldást.

A forró aszfalt gőzölög és szaglik: mindenki ismeri ezt az ’illatot’. A nem éppen vonzó szag elfedésére sorra születnek az alternatívák, nemrégiben egy lengyel cég rukkolt elő a virágillatú aszfalttal, amelyet kifejezetten azoknak szántak, akik nap mint nap az útépítéseken dolgoznak és órákon keresztül ezt a szagot érzik. Most pedig egy orosz vállalatnak sikerült egy 700 méteres szakaszra szamócaillatot varázsolni. A június 30-án lefektetett úthoz 300 tonna aszfalt került felhasználásra.

A legtöbb ember nem kedveli a forró bitumen szagát, amely a javítási munkálatok során érezhető, ezért próbálkoznak a gyártók szokatlan megoldásokkal. Arról nem érkezett jelentés, hogy milyen sikere volt az újításnak vagy mennyi ideig lehetett a szamócaillatot érezni, de a kivitelező szerint az aszfalt minőségét egyáltalán nem befolyásolta az illatosítás.

Forrás: www.odditycentral.com