A datolyaszilva néven is ismert egzotikus gyümölcs nálunk is megterem, ráadásul idén “Szedd magad” akció keretében is szedhető! Harcz Endre, a különleges növények szakértője és lelkes termesztője Zala megyei ültetvényére invitálja az olvasókat.

Zala megyében, Becsehely falu szőlőhegyén található az egy hektáros káki (datolyaszilva) ültetvényünk.

Október közepe táján, azaz 1 hónap múlva “Szedd magad” keretein belül lehet jönni a szüretre.

Mindenkinek itt a helye, aki néhány órát szeretne eltölteni Zala megye egyik gyönyörű fekvésű dombtetőjén, ahol hamisítatlan szőlőhegyi környezetben szedheti magának ezt a fantasztikusan gyümölcsöt.

Az ősz közepén egy kirándulással egybekötött kákiszüret egyedülálló program lehet akár kisgyermekes családoknak is.

Zala megye ősszel gyönyörű a színesedő erdőkkel, a friss, tiszta levegővel.

A káki (datolyaszilva) utóérő gyümölcs, különböző érlelési technikákkal érlelt gyümölcsök kóstolására is lesz lehetőség szüretkor, plusz hasznos tanácsokat is adunk.

A “Szedd magad” konkrét időpontját az időjárás és a gyümölcsök érési állapota határozza majd meg, erről és a pontos helyszínről időben értesítek mindenkit az oldalamon.

A káki gyümölcse szüreti állapotban is nagyon ragaszkodik a fához, ezért szedéskor a szárát könnyebb ollóval elvágni. Aki tud, hozzon erősebb papírvágó vagy konyhai ollót.

Rekeszt, ládát biztosítunk, de aki szeretne saját rekeszt hozni, természetesen megteheti.

Sok szeretettel várunk mindenkit, telefonos (20 491 0473) vagy facebook üzenetes bejelentkezés szükséges előtte, hogy tudjunk kalkulálni a várható létszámmal.