Másnak lenni.

Anya, apa és a gyerekek: az Indiában élő Pullan család tagjai úgy hasonlítanak egymásra, mint az ikrek. Nem csoda, hiszen mindnyájan albínók, tejföl-szőke hajjal, világos bőrrel és így igencsak elütnek indiai társaiktól. A Delhiben, egyetlen szobában élő família mégis boldognak mondja magát.

Shankar 24, Ramkishan 19, Vijay 25, Deepa 21, Pooja pedig 18 éves. A családhoz tartozik még egy nagyobb gyermek, aki már megházasodott, és albínó párjával együtt egy ugyancsak albínó gyermeket nevelnek (egyes források további 2, különélő nagyobb gyermekről is beszámolnak). Akárhány utód is van, az biztos, hogy a gyerekek a külső megjelenésüket szüleiktől, Rosetauritól (apa) és Manitól (anya) örökölték.

Bár az édesanya szerint sok harcot kell megvívniuk másságuk miatt, mégis úgy érzi, hogy a családja és annak albinizmusa Isten ajándéka.

A szülőket egyébként elrendezett házasságban adták össze még 1983-ban, de úgy tűnik, a boldogság ennek ellenére rájuk talált. Pedig az életük egyáltalán nem könnyű: szegényen, zsúfoltan élnek, ráadásul az albinizmussal együtt járó testi-egészségügyi problémákkal is meg kell birkózniuk (a szemük például szinte kivétel nélkül rossz, látásproblémákkal küzdenek).

Amióta a világhír egy kicsit a szárnyára vette őket, és a világ legnagyobb albínó családjaként számos műsorban, újságban szerepeltek, a helyiek is kezdik elfogadni, tisztelni őket.

Forrás: flopmee.com, képek: designyoutrust.com