Színesebb, virágosabb, tisztább parkot varázsolnak.

Április 21-én kerül sor a “Miénk itt a Park”! akcióra, a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén is megrendezi parkszépítő önkéntes akcióját, amelynek helyszíne a Népliget lesz. A Föld Napjához kapcsoló rendezvényre cserjeültetésben, füvesítésben, gyöngykavics-terítésben segítő önkénteseket keresnek, sőt egy középiskolai padfestő pályázatra is sor kerül.

A kertészeti munkákra minden korosztály, iskolák, osztályok, cégek, társadalmi szervezetek, egyesületek és egyéni jelentkezők jelentkezését várják.

A közös cél, a szebb, élhetőbb, tisztább park remélhetőleg sokakat munkára csábít.

A középiskolások részére kiírt “Miénk itt a Pad!”pályázat során pedig olyan csapatokat keresnek, akik megtervezik és megfestik a liget padjait, az unalmas, kopott helyett új köntösbe öltöztetik azokat.

Bármilyen kreatívval lehet pályázni (szabadkézzel rajzolt vagy elektronikus formában elkészített tervvel), a terveket a kommunikacio@fokert.hu e-mail címen várják.

Az elbírálás után értesítik a pályázókat a megvalósítás részleteiről. A pályaműveket a 2018. április 21-én, szombaton megrendezésre kerülő rendezvény keretein belül lehet megfesteni. A festéket és az eszközöket a FŐKERT Nonprofit Zrt. és a PPG Trilak Kft. biztosítja.

A fent említett tevékenységeket (kerti munkák, padfestés) az 50 órás közösségi szolgálatba is be lehet számítani.

A kertészeti tevékenységekre jelentkezés határideje: 2018. április 19. 16:00
Miénk itt a Pad! pályamunkák beérkezésének határideje: 2018. április 16. 12:00

További információ: www.fokert.hu

Az esemény a facebookon: www.facebook.com

Forrás és címlapkép: www.fokert.hu