Szedd tele a kosaradat a természet kamrájából.

Nem kell ahhoz nagy tudás, hogy sejtsük: 100-200 éve nem a boltban vették a félkész ételeket az emberek. Sok-sok évszázadon, évezreden keresztül azt ették, amit a természet adott. Valamikor mindenki tudta, hogy melyik növény hajtása, levele, gyökere fogyasztható, mára ez a tudás kikopott az életünkből.

Pedig az erdők-mezők számtalan finomságot rejtenek. Éppen ezért az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai egy különleges túra keretében igyekeznek bemutatni az ehető növényeket. A kirándulás során általános botanikai ismeretek mellett, és a fellelhető növényeket – amelyek nyersen is fogyaszthatóak- is megkóstolják a résztvevők. Recepteket osztanak meg egymással és etnobotanikai ismeretekkel is gazdagodnak.

Az erdőkóstoló túra részletei:

Időpont: 2018. április 28., 1000
Helyszín: Aggtelek, Baradla-völgy
Találkozó: Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége, Tourinform előtt
Hossza, időtartama: 8 km, 4 óra

A túra előzetes bejelentkezéssel (legkésőbb április 27-ig) indul.
Információ: Tourinform-Aggtelek, 30/228-95-98, 48/503-000, naturinform.anp@gmail.com

Aki pedig saját maga fedezné fel az erdei finomságokat, annak egy remek honlapot ajánlunk figyelmébe. Az erdőkóstoló blogon ínycsiklandó különlegességek receptjeit találjuk, például a komlóhajtásos, podagrafüves, csalános tavaszi almalevesét, vagy a kucsmagombás pitéjét. Az oldalon az erdei növények gyűjtésének szabályairól, fortélyairól, etikájáról is olvashatunk.

Érdemes felkeresni: erdokostolo.blogspot.hu és www.facebook.com

https://www.facebook.com/315587761823489/photos/a.367768426605422.74218.315587761823489/1570622919653294/?type=3&theater

Forrás: www.anp.hu és erdokostolo.blogspot.hu