Szelíd óriás.

Kislányként Brittany Davis arról álmodozott, hogy egy napon egy német dog gazdija lesz. Brittany azóta felnőtt és boldog tulajdonosa egy rekorder kutyusnak: Zeusz hivatalosan is a világ legmagasabb ebe, a 2 éves kan tartja a Guinness rekordot,  a lábtól a marig mért 1,046 méteres magasságával.

Zeusz 8 hetesen került a Texasban élő Davis családba: Brittany kapta a bátyjától, Garrett-től a kölyökkutyát. Zeusz már akkor is a legnagyobb volt az alomban született 5 kiskutya közül. Már pici korában is kitűntek az óriási tappancsai.

A családtagok először szkeptikusan fogadták az óriási ebet, de hamar rájöttek, hogy egyszerűen olyan érzés vele lakni, mintha még egy fő tartozna a családjukhoz.

Zeusz nagyon szeret a környéken sétálni a legjobb barátjával (Davisék kamaszfiával), szívesen szundít az ablakban, a kedvenc elfoglaltsága pedig elkísérni a gazdikat a termelői piacra.

Ott aztán igazi sztár a kutyus: mindenki ismeri őt, kitüntető bánásmódban, extra falatokban részesül és rengeteg figyelem irányul rá. A járókelők szeretik megszólítani a famíliát, a gyerekek megkérdezik, hogy lovagolhatnak-e Zeuszon, vagy felkiáltanak, hogy ’micsoda ló, nyerge is van?’

Noha Zeusz jólnevelt, tisztában van a méreteivel és ki is használja annak előnyeit: szívesen lopkod olyan ételeket, amiket elér. Davisék rengeteget költenek kutyakajára, hiszen Zeusz egyáltalán nem eszik keveset.

A rekord elfogadtatásának ötlete először egy családi találkozón merült fel, amikor valaki felvetette, hogy Zeusz túlszárnyalhatja az előző csúcstartót, Freddy-t, aki 1,035 méter magasra nőtt.

A Davis család számára ez az elismerés csak megerősítést jelent abban, hogy Zeusz milyen különleges kutya.

Forrás: mymodernmet.com, kiemelt kép:Guinness World Record