Jótékony fürdőzés Hévízen.

Aligha kell bemutatnunk bárkinek is hazánk messze földön ismert és népszerű hungarikumát, a Hévízi-tavat.

A Hévízi-tó a világ legnagyobb, biológiailag is aktív, tőzegfenekű, melegvízű, természetes termáltava. A forrástó és az azt körülölelő 60 hektáros véderdő egymásra hatásának következtében sajátos helyi mikroklíma alakult ki. A tó vize még télen sem megy 22-23 fok alá, nyáron pedig a 38 fokot is elérheti. A víz állandó áramlásban van, ami jótékony hatással van a szervezetünkre, a feltörő karsztvíz hőmérsékletének, vízminőségi összetételének köszönhetően a tó vizét régóta használják gyógyászati célokra is.

Magyarország egyik csodáját a „reumások Mekkája”-nak is nevezik, mert a kénes, alkali-hidrogénkarbonátos, enyhén radioaktív gyógyvíz sokat javít a mozgásszervi betegségekben szenvedők állapotán. A források vízhozama napi 35 millió liter, így a teljes vízkészlete háromnaponta kicserélődik. A tó gazdag ásványianyag tartalmú forrása abból a 38 méter mélyen található barlangból fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással. Az első tutajokra épített fürdőházat 1772-ben Festetics György, a keszthelyi Georgikon alapítója építtette.

Napjainkban rengeteg szolgáltatással, kezelések seregével, gyönyörű, parkosított környezettel, minden igényt kielégítő szállásokkal várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.

https://www.instagram.com/p/BcVBOqyHWH0/?taken-at=245853537

https://www.instagram.com/p/BcQTKSoltzZ/?taken-at=245853537

Forrás és képek: www.hungarikum.hu