Orvosi asszisztens.

Fenrir egy barátságos macska, egyben a világ legnagyobb macskája is (korábban ez a legnehezebbet jelentette, ma a leghosszabbat). A Guinness bizottság által hitelesített rekorder felelősségteljes munkát végez, ugyanis terápiás állatként dolgozik.

A 3 éves cica Michiganben él gazdájával, Dr. William Powers-szel. A családorvos férfi HIV specialista is és a praxisában foglalkoztatja szeretett cicáját. A férfi akkor fogadta örökbe az állatot, amikor az csupán 12 hetes volt. Fenrir egy F2 szavanna macska, vagyis a házimacska és a szervál keresztezése. Az F2 nemzedék azt jelenti, hogy a szervál nagyszülőktől származó F1 nőstény utóda. Fenrir még az egyébként nagytermetű fajtájából is kiemelkedik 47,83 cm-es magasságával.

Dr. Powers elmondása szerint sokan nem tartják korrektnek a rekordot, mivel Fenrir nem házi, hanem szavanna macska, azonban a Nemzetközi Macskaszövetség szabályai szerint az F2 szavanna házimacskának tekinthető.

A kedves természete az, ami lehetővé teszi, hogy Fenrir terápiás munkásként dolgozzon, nagy szerepet játszva ezzel abban az élményben, amit a doktor biztosít a pácienseinek. Powers családterapeutaként dolgozik és HIV fertőzöttekkel is foglalkozik. A cicus pedig szobáról szobára követi őt, felugrik a vizsgálóasztalra, mindent megtesz azért, hogy a betegek biztonságban és kényelmesen érezzék magukat. Gyakran vigaszt nyújt és eltereli a figyelmet. Nem egyszer előfordul az is, hogy a betegek kérik, hogy jöjjön be Fenrir is.

Fenrirnek van egy másodállása is, gazdija ugyanis mindenféle rendezvényekre jár vele, ahol a fotózásért cserébe adományokat kér, a befolyt összeget pedig macskamenhelyeknek ajánlja fel.

Powers jelenleg 6 macskával osztja meg az otthonát. A cicák egy nagy kifutóban hancúroznak és az orvos mindegyikőjükkel külön-külön is sok időt tölt el és kiemelten kezeli azt, hogy a cicák megszokják és megszeressék az emberi közelséget. A macskák tápanyagdús, speciális étrenden élnek.

Fenrir néhai fivére, Arcturus – aki korábban 48,38 cm-rel tartotta a Guinness-rekordot – volt egyben a valaha élt leghosszabb macska is. Power egy másik korábbi cicája pedig a leghosszabb farkú macska világcsúcsát tartotta. Sajnos mindkét állat elpusztult egy tűzvészben, a farokhossz rekordja pedig Cygnus testvéréhez, Altair-hez került.

Fenrir szeret bolondozni, imádja például a játékegerét körbehordozni a lakásban. Nagyon kedveli a durvább játékokat is. A játékidőt leszámítva Fenrir rendkívül nyugodt és ragaszkodó. Rajong az emberekért, szereti üdvözölni őket, mégpedig úgy, hogy a fejét hozzájuk dörgöli.

Forrás: mymodernmet.com