Lehet próbálkozni!

A fejtetű kellemetlen dolog, szempillantás alatt terjed egy közösségben, pár nap alatt pánikot képes kiváltani bármelyik óvodában, iskolában. A megelőző vagy irtó samponok méregdrágák, egy többhetes kúra alatt súlyos összegeket költhetünk rájuk. Nem csoda, hogy akadnak, akik természetes módszerekkel próbálkoznak, ezeket gyűjtöttük csokorba.

1. Az ecetet sokan ajánlják. Fele rész ecetet felel rész vízzel hígítva vigyük fel a hajunkra és hagyjuk hatni 2 órán át.

2. Melegítsünk fel kókuszolajat, és öntsük a fejünkre. A hajunknak is jót tesz, de emellett állítólag a tetveket is elkergeti.

3. A teafaolaj antiszeptikus hatása is végez a rovarokkal.

4. A szezámmag olaj is hasznos lehet, mivel szintén természetes rovarűző hatással bír.

5. Vannak, akik azt állítják, hogy a fokhagyma (vagy fokhagymakapszula) fogyasztása (természetesen szájon át) is elűzi a kellemetlen lakókat. A bevállalósabbak a hajukra is kenhetik: néhány gerezdet kell összetörni, majd citromos vízzel keverve a hajra kenni, és egy éjszakán át otthagyni (ha a tetvek nem is mennek el, a villamoson biztosan nem ül majd mellénk senki…).

6. Meglepő lehet, de a majonézt is ajánlják. Este kell feltenni a hajra, majd befedni zuhanysapkával, fürdősapkával és éjszakára fenn hagyni. Reggel öblítsük ki alaposan a hajunkból!

7. Vékony rétegben kenjünk fel vazelint a fejbőrre és befedve hagyjuk rajta éjszakára. Reggel babaolaj és hajmosás segítségével szabaduljunk meg tőle.