Kettőt egy csapásra.

Jó hír a borfogyasztóknak: attól, hogy a bor elfogyott, a dugó és az üveg még használható. Szuper dolgokat lehet barkácsolni belőlük, a lámpától a kulcstartóig. Ha szereted a személyes ajándékokat, és borkedvelő ismerősödet szeretnéd meglepni valamivel, akkor nézd meg az alábbi ötleteket! Ugyan ki ne örülne ezeknek a gyönyörűségeknek?

A borosüvegből készült csillárok elképesztően látványosak, és nagyon népszerűek a borivók körében. Ugyan rá kell szánni némi időt az egyedi lámpára, de mindenképpen megéri: ilyen biztosan nem lesz senki másnak.

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból bygordonliving.com

A kiürült borosüvegek vázaként is remekül mutatnak, ennek a fali virágtartónak az elkészítése például nem is bonyolult.

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból miammonite.wordpress.com

Spárga, fonál használatával egészen más külsőt kapnak az üvegek is. Variálhatod a színeket, így bármelyik lakásbelsőhöz passzoló kiegészítőket alkothatsz.

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból knitting-art.ru

Ugye, milyen fantasztikus gyertyatartót varázsolhatunk a borosüvegből? Ehhez mindössze annak alját kell eltávolítanunk (mert felülről sajnos nem tudtuk belehelyezni a gyertyát), de némi kézügyességgel ez nem okozhat gondot. Az eredményt elnézve, megéri a bíbelődés!

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból frammarques.com.br

Természetesen a parafa dugókból is lehet mécsestartó, nem is akármilyen.

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból studiodecore.com

Családi összejöveteleken, vacsorákon, bulikon a parafa dugókból mutatós kis névkártyatartó válhat. Pillanatok alatt elkészül és nagyon trendi!

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból oregonwinette.wordpress.com

Kádkilépő? Ahelyett, hogy elrohannál a boltba venni, miért nem állítasz magad össze egyet, az ezer éve gyűjtögetett boros dugókból?

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból trends-shaker.com

Az apró kis pozsgásoknak nem is kell cserép, egy parafa dugó is megteszi. Az elkészítés pofonegyszerű, csak ültesd el a növénykét, majd erősíts egy mágnest a dugó hátoldalára és a falhoz, vagy tedd egyszerűen a hűtőre.

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból fishki.net

Gondoltál valaha arra, hogy milyen ötletes poháralátétet készíthetsz a parafa dugókból? Jól jön majd az alátét, ha mondjuk… történetesen bort iszol!

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból totallygreencrafts.com

Végül egy egyszerű, de nagyszerű ötlet: a dugóból kulcstartót is készíthetsz, ami remekül megmutatja a személyiségedet – mindenki látni fogja, hogy egy igazi borkedvelővel van dolga!

Barkácsötletek borosüvegből, dugóból afewshortcuts.com