Nem bírják a vérszívók.

Talán már nincs messze, hogy elfelejthetjük a szúnyogűző kencéket, füstölőket, illóolajos párologtatókat, ugyanis a kutatók találtak egy szuperfegyvert, aminek hatására hanyatt-homlok menekülnek a vérszívók. Semmi kemikália, egy zenéről van szó, nevezetesen egy az amerikai zeneszerző, művésznevén Skrillex ’Scary Monsters And Nice Sprites’ című számáról.

A meglepő eredményre a Malajziai Egyetem munkatársai jutottak, akik elektronikus zenéken tesztelték a szúnyogok zenei érzékét. A tudóscsapat az egyiptomi csípőszúnyoggal (Aedes aegypti) végzett kísérleteket, és olyan zenét kerestek, ami kellően fülsüketítő lehet, azaz tudományosabban szólva keverednek benne a magas és alacsony frekvenciájú hangok.

A kutatókat magukat is meglepte, hogy a dolog működött, a szúnyogokat szó szerint ki lehetett kergetni a világból a dubstep számmal: a zene lejátszása közben nagy mértékben csökkent a szexuális aktivitásuk, kevesebbszer csíptek, és így kisebb eséllyel is szívtak vért az áldozatukból.

Szóval ha nyáron a strandon majd a csapból is ez a zene folyik, akkor tudd, hogy éppen szúnyogirtást végeznek a területen.