Létfontosságú feladat.

Nem minden szuperhős repül: vannak, akik négylábon járnak és fáradhatatlanul szimatolnak. Közéjük tartozik Patron, a 2 éves Jack Russell terrier. Az imádnivaló kutyát már most nemzeti hősként ünneplik.

Az eb az Ukrajnai Állami Vészhelyzeti Szolgálat munkatársaként dolgozik Csernyihivben. A háború kitörése óta a bátor bombakereső kutya több mint 90 orosz robbanóanyagot fedezett fel és ezzel segített megtisztítani a területeket.

Nem csak Ukrajnában, de a világ minden részén akadnak már elismerői az elszánt ebnek.

A kutyáért gyerekek és felnőttek egyaránt rajonganak. Akadt olyan rajongó, aki rajzban örökítette meg Patron hőstetteit, más pedig egy cuki kötött figurát mintázott a kutyáról. A képek többségén a hős az elengedhetetlen kis mellényében látható, de volt olyan művész is, akik szabadjára engedve kreativitását, szimbolikus helyzetekben ábrázolta a terriert.

Patron hűségesen látja el a nem kis hozzáértést igénylő feladatait, ezzel nem csak motivál és példát mutat kitartásból, de reményt is ad Ukrajnának és a világnak.

Patron tevékenységét még az Instagramon is követhetjük. Jó lenne őt újra inkább önfeledt játék és nem bombakeresés közben látni!

Fotó: State Emergency Service of Ukraine (SES)

Forrás: mymodernmet.com, kiemelt kép: State Emergency Service of Ukraine (SES)