A legjobb stresszlevezetés egy séta a virágok alatt.

Ki vagyunk éhezve a tavaszra, a napsütésre és a virágokra a hosszú és hideg tél után. Felüdülés ilyenkor nézni, ahogy megjelennek az első virágok a kertben, kibújnak az ibolyák és a keltikék az erdő alján. Nincs ez másként a világ többi részén sem, a Japánban található Kawachi Fuji Gardens híres lilaakác alagútjának virágba borulását már rengetegen várják.

https://www.instagram.com/p/nbSg0fqigh/

A kertben mintegy 150 lilaakác (Wisteria) növény kapott helyet, közel 20 fajból. Magukban is lenyűgöző látványt nyújtanak, de ez az alagút egyszerűen olyan, mintha a meséből lépett volna elő. Az ide látogató emberek gyakran úgy írják le az élményt, hogy a virágzó lilaakácok alatt sétálgatni felér egy nyugalom-terápiával, ami érthető, hiszen a növény a buddhista vallásban is szimbolikus jelentéssel bír.

https://www.instagram.com/p/BMs6nuNhjy0/

A képeket elnézve nem csodáljuk, hogy turisták ezrei keresik fel minden évben ezt az álomszép virágözönt.

https://www.instagram.com/p/1yLPY2zcyd/

https://www.instagram.com/p/BEJ2w06hqgu/

De jó is lenne mindezt teljes pompájában látni! Késő áprilistól május közepéig kell a kirándulást tervezned, ha szeretnéd élőben is megcsodálni a varázslatos lilaakác alagutat. Április 27 és 29 között pedig a “Lilaakác Fesztivál” várja a lila virágok szerelmeseit.

https://www.instagram.com/p/93E3aIwp2P/

https://www.instagram.com/p/BIxcvRVgFPb/

Forrás: HouseBeautiful