Segítő lámpácskák.

Óriási gomba, jégkrém alakú űrhajó, felfordított játékdoboz: a világító, fénylő, ragyogó figurák egy jótékonysági attrakció részei.

A ’Millió fény éjszakája’ elnevezésű, elképesztő látványosság nem túloz a megnevezéssel, 3,2 millió fénypont ragyogja végig az útvonalat.

A Florida államban található ’Give Kids The World’ (kb. Add a gyerekeknek a világot) nevű, 36 hektáron elterülő non-profit komplexum üdülési lehetőséget biztosít beteg gyermekeknek és családjaiknak.

Fotó: SWNS

Hosszú alagút, mézeskalács boltív és 45 fénybe borult villaépület várta az érdeklődőket, köszönhetően a  Walt Disney World Resort jóvoltából érkező égőknek, füzéreknek.

Az 1986-ban alapított, jótékony alapon működő komplexum normál esetben a világ 70 országából érkező 8000 család életét teszi mosolygósabbá minden évben.

Miután márciusban átmenetileg bezárásra kényszerültek, sokat gondolkodtak azon, hogy miként lehetne mégis örömöt varázsolni a nehéz sorsú családok arcára.  A fényjáték akkora sikert aratott, hogy szinte minden jegy elkelt rá. Az attrakcióból származó bevételt a beteg gyerekek kívánságainak teljesítésére fordítják.

Fotó: SWNS

A varázslatos fényfalu január 3-án bezárta kapuit, remélhetőleg hamarosan visszaáll a megszokott rend a területen.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: SWNS