Helyi celeb.

Ismerjük a teknős és a nyúl meséjét, amelyben a ’lassan járj, tovább érsz’ alapelv érvényesül. Lehet, hogy a történetet Sparkplug, a teknős is olvasta már, mintha a bölcsességet megfogadva indult volna útnak azért, hogy néhány nap alatt helyi celebbé váljon.

Az alabamai Sardis City-ben élő állat 2020. október 22-én úgy döntött, hogy kitör a kerítéssel védett területéről. Ez egyébként nem kevés erőt is igényelt, de úgy tűnt, hogy az elszánt hüllőt ez sem érdekelte. Miután kiszabadult, a 90 kg-os állat városnézésre indult a környéken.

Amikor a szökést felfedezte a hazatérő gazdi, Ty Harris, segítséget kérve feltett egy fotót a közösségi médiába. Több szomszéd is kommentelte a képet és jelezte, hogy látta az állatot. Valaki azt írta, hogy látta, amint biztonságosan átért az úton, más még egy fotóra is elcsípte. A megosztások behálózták az egész államot, a teknős híressé vált a környéken.

Az idő telt-múlt, de az állat mégsem került elő, ez már a tulajdonost is aggasztotta. Egyre hidegebb lett, márpedig egy afrikai sarkantyús teknősnek ez nem kedvező klíma. Otthon fűtött háza volt, de az utcán csatangolva már más volt a helyzet.

Közben két megyével arrébb egy férfi megtalálta Sparkplugot, valahogy a teherautójába emelte és elvitte South Sauty-ba, ahol a kertjében lévő tóba eresztette. Úgy tudta, hogy a teknősök kedvelik a vizet, nem vette észre, hogy egy szárazföldi, sivataghoz szokott állattal van dolga. Szerencsére azonban Sparkplugot nem nyűgözte le a vízi világ, kimászott a zöld területre, majd arrébb állt egy közeli szójaültetvényre.

A férfi végül meglátta a posztot és felhívta Harrist. A kaland azonban még nem ért véget, hiszen hiába követték a teknős nyomait a mezőn és az ültetvényen keresztül, nem jártak sikerrel.

Másnap végül előkerült a csavargó! Miután szerencsésen rátaláltak, visszautazott meleg, biztonságos otthonába. A kerítést mindenesetre megerősítette a gazdi, nehogy még egyszer útnak induljon a páncélos állat.

Amikor Harris posztolta az örömhírt, mindenki lázba jött. Még olyan lakó is akadt, aki dinnyét és sütőtököt küldött az állatnak, gondolván, hogy a világjárás során alaposan megéhezhetett.

LOST Tortoise on broadwell rd Sardis. He is around 200 lbs. reward for finding him. 100$
Call Ty Harris 256-458-4427

Közzétette: Ty Andrea Harris – 2020. október 22., csütörtök

Forrás: www.goodnet.org